درمان افسردگی در شمال تهران
افسردگی یک حالت خلقی است که در آن فرد احساس غم و اندوه، پوچی یا ناامیدی دارد و می تواند هر جنبه از زندگی اش تحت تاثیر این مشکل قرار بگیرد. ممکن است فرد علاقه خود را به انجام کارهایی که دوست دارد از دست بدهد یا نتواند روال عادی زندگی خود را ادامه دهد. از آنجایی که شیوع این اختلال امروزه به خصوص در شهر تهران وجود دارد و طبق گفته یکی از ارگانهای شهرداری تهران 97% مردم تهران افسردگی دارند، درمان افسردگی در شمال تهران به یک موضوع مهم تبدیل شده و مراکز تخصصی درمان افسردگی در تهران نیز در حال افزایش است.
پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین افسردگی بک
افسردگی چیست؟
احساس غمگینی گاهی بخشی از انسان بودن است. اما اگر این احساسات برطرف نشوند یا باعث ایجاد اختلال در زندگی و عملکرد کاری فرد شود، میتواند نشانه ای از این باشد که فرد مبتلا به افسردگی است. افسردگی یک اختلال خلقی است که در آن فرد دوره های احساس غم و اندوه، بی انگیزه بودن، بی ارزش بودن، درماندگی و ناامیدی، خشم و گناه را تجربه میکند. البته افسردگی برای همه متفاوت است و علائم، تجربیات و احساسات افراد نیز ممکن است متفاوت باشد. افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، اغلب ممکن است فکر کنند که شکست خورده اند، بی ارزش هستند، سربار دیگران هستند و هیچ وقت چیزی درست نخواهد شد.
این بیان یکی از مراجعانی است که مبتلا به افسردگی بود: من هر روز گریه می کردم، نمی خواستم تختم را ترک کنم و کاملاً احساس درماندگی می کردم.
افسردگی انواع و اقسام مختلفی دارد و شدت آن می تواند خفیف، متوسط یا شدید باشد. در خفیف ترین شکل، فرد مبتلا به افسردگی ممکن است احساس افسردگی یا انزوا کند. اما افسردگی شدید در اکثر جنبه های زندگی (مانند کار و روابط) تاثیر گذاشته و عملکرد را بطور جدی مختل میکند. تفاوت بین افسردگی خفیف، متوسط و شدید در تعداد علائم، نوع علائم و شدت تاثیر این علائم بر زندگی فرد است. افسردگی قابل درمان است و بسیاری از تکنیکها و استراتژیها ثابت شده اند که هم موجب احساس بهتر در لحظه حال می شود و هم راهبردی بلند مدت به حداقل رساندن افکار و احساسات افسردگی ارائه میدهد.
اختلال افسردگی چه انواعی دارد؟
انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد و هر کدام می تواند از نظر شدت و مدت زمان علائم متفاوتی داشته باشد:
- اختلال افسردگی مداوم: افسردگی که برای مدت طولانی ادامه دارد، اما ممکن است با علائم کمتری همراه باشد.
- اختلال افسردگی اساسی: افسردگی که بسیار شدید است و زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار می دهد، اما ممکن است برای مدت قابل توجهی طولانی نباشد.
- اختلال افسردگی فصلی: افسردگی که میتواند در ماه های سردتر و تاریک تر زمستان شروع شود و ممکن است پس از روشن تر شدن و گرم تر شدن از بین برود.
- افسردگی پس از زایمان: افسردگی که در دوران بارداری یا بعد از آن رخ می دهد. این نوع افسردگی فقط برای زنان اتفاق نمیافتد.
- اختلال افسردگی با ویژگیهای اضطرابی
- اختلال افسردگی با ویژگیهای ملانکولیک یا مالیخولیا
چه افرادی به افسردگی مبتلا می شوند؟
افسردگی یک اختلال خلقی است که بین هیچ فردی تبعیض قائل نمیشود. صرف نظر از اینکه فرد چند سال دارد، جنسیت، پیشینه فرهنگی، تمایلات جنسی یا هر هویت دیگری که دارد، می تواند در دوره ای از زندگی خود افسردگی را تجربه کند.
درمان افسردگی
طیف گسترده ای از درمان های موثر برای اختلال افسردگی اساسی در دسترس است. دارو و روان درمانی (بعنوان مثال، درمان شناختی- فتاری یا درمان بین فردی) به تنهایی میتوانند علائم افسردگی را تسکین دهند. اما در کودکان و نوجوانان، دارودرمانی به خودی خود کافی نیست. علاوه بر این در تمام بیماران ترکیب دارو و روان درمانی بطور کلی سریع ترین و پایدارترین پاسخ را ارائه میدهد. درمان ترکیبی همچنین با نرخ قابل توجهی بهبود علائم افسردگی همراه است. افزایش کیفیت زندگی و انطباق بهتر با درمان، به ویژه زمانی که درمان بیش از 3 ماه ادامه پیدا کند، مشاهده خواهد شد. انجمن روانشناسی آمریکا (APA) بیان می کند که برنامه درمانی باید با درنظر گرفتن عوامل زیر طراحی شود:
- ارزیابی بالینی
- وجود سایر اختلالات
- عوامل استرس زا
- ترجیح بیمار
- واکنش به درمان قبلی
این بدان معناست که دو فرد مبتلا به افسردگی برنامه درمانی یکسانی نخواهند داشت. چرا که ممکن است علائم، عوارض و تجارب متفاوتی داشته باشند.
درمان افسردگی با دارو
معمولا برای مشاهده نتایج دارو درمانی 2 تا 12 هفته مورد نیاز است. انتخاب دارو باید بر اساس ایمنی و قابل تحمل بودن پیش بینی شده باشد که به رعایت آن کمک می کند. پزشکی که دارو تجویز می کند باید به دارو شناخت کامل داشته باشد تا بتواند نکات آن را به بیمار آموزش دهد. در این صورت عوارض جانبی دارو نیز کاهش پیدا خواهد کرد. اغلب سابقه درمان های قبلی، شکست های درمانی به دلیل عدم انطباق دارو، مصرف مدت زمان ناکافی درمان، یا دوز ناکافی از موانع شایع در درمان افسردگی با دارو است.
با توجه به دستورالعمل کالج پزشکان آمریکا (ACP) در سال 2008 در مورد استفاده از داروهای ضد افسردگی نسل دوم برای درمان اختلالات افسردگی، ترجیحات بیمار باید در هنگام انتخاب بهترین دوره دارویی برای بیماران مبتلا به افسردگی مورد توجه جدی قرار گیرد. اگر بیمار تجربه منفی قبلی با این دارو داشته باشد، ممکن است بخواهد از مصرف داروی ضد افسردگی خاص اجتناب کند. همچنین این دستورالعمل توصیه میکند که اگر بیمار طی 6 تا 8 هفته پاسخ کافی به دارو درمانی نداشته باشد، باید روش درمان اختلال افسردگی را تغییر داد. اما هنگامی که پاسخ رضایت بخش بدست آمد، درمان باید برای 4 تا 9 ماه در بیماران مبتلا به اولین دوره افسردگی، ادامه یابد. در افرادی که 2 یا بیشتر دوره افسردگی حاد داشته اند، یک دوره طولانی تر درمان نگهدارنده ممکن است مفید باشد.
درمان افسردگی با کتامین در شمال تهران
کتامین دارویی است که به مدت 50 سال به عنوان داروی بی هوشی مورد استفاده قرار گرفته است. اما در حال حاضر این دارو به عنوان یک درمان نویدبخش جدید برای نوجوانانی که به سایر درمان های افسردگی پاسخ نداده اند، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در چند دهه اخیر کتامین با موفقیت برای افسردگی مقاوم به درمان در بزرگسالان (کسانی که به دو یا چند کارآزمایی داروی ضد افسردگی پاسخ نداده اند) استفاده شده است. همچنین امروزه از این دارو برای نوجوانانی که درمان های دیگر برایشان تاثیری نداشته است، استفاده میشود.
در سال 2019 سازمان غذا دارو نوعی کتامین به نام اسکتامین را برای بزرگسالان مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان تایید کرد. اسکتامین به صورت اسپری بینی ارائه می شود. اسکتامین در حال حاضر برای افراد زیر 18 سال مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست، اما برخی مطالعات نشان داده است که این دارو برای نوجوانان بی خطر و موثر است و برای نوجوانانی که پس از امتحان کردن سایر درمان ها هنوز افسرده هستند، استفاده می شود.
یکی از مزایای کتامین این است که بهبودی را خیلی سریع، در کمتر از یک ساعت، ایجاد میکند. این نسبت به داروهای ضدافسردگی دیگری که اثربخشی آنها پس از گذشت چندین هفته مشاهده میشود، یک برتری به حساب می آید. به دلیل تاثیرگذاری سریع این دارو، از کتامین اغلب برای بهبودی افرادی که افکار خودکشی دارند استفاده میشود.
روان درمانی برای درمان افسردگی
روان درمانی میتواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا راه های بهتری برای مقابله و افزایش انعطاف پذیری در زندگی خود پیدا کنند. شیوه های مختلفی از درمان وجود دارد که میتواند به مدیریت افسردگی کمک کند، از جمله درمان شناختی رفتاری (CBT)، درمان بین فردی و غیره. درمان می تواند به افراد مبتلا کمک کند:
- سازگاری با بحران
- یافتن راه های بهتری برای مقابله و مدیریت علائم
- شناسایی عواملی که به تداوم و ایجاد افسردگی کمک می کنند.
- تعیین اهداف واقع بینانه
- شناسایی و به چالش کشیدن باورها و رفتارهای منفی
مرکز مشاوره درمان افسردگی در شمال تهران
مرکز مشاوره اینجا مکث با دارا بودن بهترین درمانگران برای درمان افسردگی در تهران و با مجهز بودن به بروزترین امکانات، آماده خدمات رسانی به تمامی هموطنان در سراسر کشور می باشد. گروه روانشناسی اینجا مکث بصورت تخصصی در انواع زمینه های افسردگی و حتی افسردگی فردی که دارای سوگ مزمن می باشد هم ارائه میدهد.
منابع: toolkit.lifeline.org.au و childmind.org و emedicine.medscape.com
من برای درمان افسردگی خواهرم کلینیک اینجا مکث رو پیدا کردم و با اقای دکترمتین اشنا شدم ایشون باصبوری و تخصصشون کمک بسیاربزرگی به ما کردند و خواهرمرو نجات دادن جلسات تراپی هنوز ادامه داره و من واقعا ممنونم از لطفتون ووقتی که برای ما میذارید اقای دکتر