چگونه مربی مهد کودک شویم؟ مهارتهای مورد نیاز چیست؟
مربیگری در مهدکودک یکی از چالش برانگیزترین مشاغلی است که یک فرد میتواند وارد آن شود. زیرا مسئولیت آموزش و رشد عاطفی کودکان را بر عهده میگیرد. اما مربی مهد کودک میتواند شغل بسیار جذاب و ارزشمندی باشد، چون ثبات و استانداردهای زندگی مناسب را به کودکان ارائه میدهد. مربیان مهدکودک وظیفه دارند به کودکان کمک کنند تا اصول مدرسه و محیط اموزشی را بیاموزند و آنها را برای دنیای تازه و ورود به مراحل آموزشی آماده کنند. معمولاً از معلمان مهدکودک انتظار میرود با توجه به مسائل شناختی و رشد کودک همگام با او رفتار کنند و مهارتهای فردی کودک را مورد توجه قرار دهند. ار این رو کوچینگ و آموزش مربی مهد کودک توسط یک دکتر روانشناس کودک بسیار ضروری است.
رشد رفتاری و احساسی کودکان
کودکان از سن ۳ سالگی کاوش و شناخت احساسات را به طرق مختلف بیان میکنند، با صحبت کردن، استفاده از حرکات، صدا و بازی های مختلف، در این سن کودکان دوست دارند در کنار بزرگترها باشند، از آنها تقلید کنند، مانند آنها لباس بپوشند، آرایش و رفتار کنند و حتی دوستان خیالی داشته باشند. کودک همچنین با نقش ها و رفتارهای مختلفی مانند پزشک بودن یا ازدواج کردن بازی میکند. تا زمانیکه کودک به سن ۵ سالگی می رسد و کنترل بیشتری بر رفتار و احساس خود پیدا کند این رفتارها ادامه دارد.
اضطراب کودکان پیش از رفتن به دبستان
در بعضی اوقات این رفتارهای کودک در شروع سن پیش از مدرسه باعث اضطراب کودک و خانواده میشود، کودک شما آواز میخواند،می رقصد، خیال پردازی می کند و زمانیکه به مهد کودک یا محیط آموزشی وارد می شود با واکنش های متفاوتی روبرو میشود. ممکن است فرزندتان در مورد رفتن به مهد کودک احساس نگرانی کند، صحبت کردن با فرزندتان در این مورد و حتی بازدید از محیط مهد با می تواند به رفع نگرانی کمک کند. در این سن کودک شروع به شناخت اندام جنسی خود میکند و ممکن است در مورد بدن خود و دیگران بسیار کنجکاو باشد. برای مثال، ممکن است متوجه شوید که فرزندتان به اندام تناسلی خود و سایر کودکان نگاه می کند. ترکیبی از کنجکاوی طبیعی و ایفای نقش معمولاً بخشی از رفتار جنسی دوران کودکی است.
مهارت های کلامی در کودکان ۴ تا ۵ سال
مهارت های کلامی در کودکان ۴ تا ۵ سال بسیار رشد می کند. متوجه میشوید که فرزندتان عاشق داستان گفتن و گفتگو است. کودک در این سن به راحتی درباره احساساتش صحبت میکند، درباره ایده هایش حرف میزند، سؤالات زیادی می پرسد و کلماتی را میگوید که قافیه و مانند شعر هستند. لباس پوشیدن و رفتن به توالت مستقل برای کودکان در این سن بسیار آسان است. کودک شما احتمالاً می تواند از چنگال، قاشق و گاهی اوقات چاقو استفاده میکند. بعنوان مثال کره روی نان بمالد. اما همچنان باید بر فرزندتان نظارت داشته باشید و در انجام کارهایی مانند مسواک زدن به او کمک کنید.
اهمیت مهارت داشتن مربی مهد کودک
مربیان مهدکودک برای موفقیت باید طیف وسیعی از مهارت ها را داشته باشند، که این موضوع شامل خیلی از موارد می شود. از جمله، توانایی برقراری ارتباط موثر با کودکان خردسال، تا درک قوی از رشد کودک. در ادامه، چند مورد از مهم ترین مهارت هایی که مربیان مهدکودک باید داشته باشند را بررسی می کنیم.
مهارت های مورد نیاز معلم مهد کودک
صبوری
صبر، توانایی حفظ آرامش و خونسردی در موقعیت های دشوار یا چالش برانگیز است.این یک ویژگی مهم برای مربیان مهدکودک است زیرا آنها اغلب باید با کودکان خردسالی که ممکن است مدیریت آنها دشوار یا چالش برانگیز باشد، سر و کار داشته باشند. صبر، به معلمان این امکان را می دهد که خونسردی خود را حفظ کرده و نگرش مثبت خود را حتی در مواقع سختی حفظ کنند.
خلاقیت
خلاقیت، توانایی ارائه ایده ها و روش های جدید برای انجام کارها است. این ویژگی برای معلمان مهدکودک خیلی مهم است زیرا آنها باید بتوانند راه های جدیدی برای مشارکت دادن دانش آموزان خود و سرگرم کردن آنها برای یادگیری بهتر پیدا کنند هر چند این موضوع باید زیر نظر یک منخصص روانشناسی کودک انجام بگیرد.
پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین و رایگان شخصیت MBTI
خدمت مداری
خدمت مداری، یعنی توانایی و تمایل به کمک کردن به دیگران و خدمت به آنها.و به طور خاص خدمت مداری مربیان مهدکودک، یعنی شناخت نیازهای خاص دانش آموزان و تلاش در پاسخگویی به آن نیازها. راهبردهای زیادی وجود دارد که معلمان می توانند برای برآوردن نیازهای دانش آموزان خود از آنها استفاده کنند، مانند همکاری کردن با همکاران به طوری که همه معلمان با برنامه آموزشی فردی هر دانش آموز همگام شوند. همچنین اگر کودکی دارای ناتوانی یادگیری باشد، مدرسه ممکن است در هر کلاسی، به طور خاص از آن دانش آموز حمایت مناسب ارائه کند.
سازماندهی
سازماندهی، یک مهارت حیاتی برای مربیان مهدکودک است. آنها باید بتوانند دانش آموزان، برنامه های درسی آنها و هر وسیله ای را که برای درس هایشان نیاز دارند، سازمان بدهند. بدون مهارت سازماندهی خوب، آموزش موثر به کودکان در مهدکودک ها بسیار دشوار خواهد بود.
ارتباط گرفتن
توانایی برقراری ارتباط موثر، برای هر مربی مهدکودک ضروری است. آنها باید بتوانند با دانش آموزان، والدین و سایر کارکنان خود ارتباط برقرار کنند. این مهارت مهم است، زیرا به معلمان کمک می کند تا منظور خود را به درستی برسانند و همچنین متوجه شوند که دیگران چه می گویند.
صحبت کردن
اگرچه ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما مهم است که بر اهمیت توانایی معلمان مهدکودک برای صحبت مؤثر با دیگران تأکید کنیم. از آنجایی که کودکان الگوهای زبانی خود را با پیروی از الگوی مورد استفاده بزرگسالان توسعه می دهند، معلمان باید عادات گفتاری مناسب را از طریق مثال هایی مانند استفاده از دستور زبان صحیح و واژگان و بیان دقیق تقویت کنند. برای انجام مؤثرتر این کار، معلمان می توانند با پرسیدن سؤالاتی مانند آنچه در آن روز انجام داده اند، گفت وگو با دانش آموزان خود را آغاز کنند و آنها را تشویق کنند تا پاسخ هایشان را توضیح دهند.
اینکار به دانش آموزان کمک میکند تا واژگان و مهارت های مکالمه خود را بهبود بخشند. معلمان همچنین میتوانند با استفاده از تماس چشمی، حالات چهره و مجاورت به دانش آموزان خود نشان دهند که واقعاً به آنها گوش میدهند. اگر دانش آموزان احساس کنند که معلمشان به آنچه میگویند علاقه مند است، به احتمال زیاد به برقراری ارتباط با اشتیاق و صمیمیت ادامه خواهند داد.
مدیریت کلاس
توانایی مدیریت کلاس، یعنی توانایی ایجاد و حفظ یک محیط یادگیری موثر در کلاس درس. این موضوع شامل، تعیین قوانین و انتظارات برای رفتار کودکان، مدیریت رفتار آنها در هنگام بروز مشکلات و ارائه تقویت مثبت برای تشویق کودکان برای برآورده کردن انتظارات است. مهارت های مدیریت کلاس برای هر معلمی ضروری است، به ویژه برای کسانی که با کودکان خردسال کار می کنند. معلمان مهدکودک باید بتوانند دانش آموزان خود را ایمن و درگیر یادگیری نگه دارند و در عین حال با چالش های یک کلاس بزرگ نیز مقابله کنند.
برنامه ریزی درسی
برنامه ریزی درسی، یک مهارت حیاتی دیگر برای مربیان مهدکودک است. برنامه ریزی به آنها اجازه می دهد تا برای هر درس یک برنامه روشن و سازمان یافته ایجاد کنند و اطمینان حاصل شود که همه مطالب آماده شده است و دانش آموزان درک روشنی از اهداف درسی خود دارند.
استراتژی های آموزشی
توانایی توسعه و اجرای راهبردهای آموزشی برای معلمان مهدکودک حیاتی است، زیرا آنها باید بتوانند بطور مؤثر دروسی را برنامه ریزی و اجرا کنند که دانش آموزان خردسال را درگیر کند و به آنها انگیزه دهد. این مهارت به معلمان کمک میکند تا اطمینان حاصل کنند که همه دانش آموزان قادر به یادگیری و حفظ مطالب مطرح شده در کلاس هستند.
ارزیابی
توانایی ارزیابی یادگیری دانش آموزان برای معلم مهدکودک بسیار مهم است تا مشخص کند دانش آموزان مطالب را می فهمند یا نه. این مهارت به معلمان این امکان را می دهد که آموزش خود را مطابق با یادگیری دانش آموزان تنظیم کنند.
آموزش در دوران کودکی
مهارت آموزش در دوران کودکی برای مربیان مهدکودک مهم است، زیرا آنها باید بتوانند اصول خواندن، نوشتن و ریاضی را به کودکان خردسال بیاموزند. این مهارت به این دلیل مهم است که به آماده سازی کودکان برای تحصیل در آینده کمک می کند.
حرفه ای گری
حرفه ای بودن، یعنی توانایی در حرفه ای رفتار کردن است. که شامل لباس پوشیدن و صحبت کردن به شیوه ای حرفه ای و همچنین داشتن نگرش مثبت و اخلاق کاری است. به عنوان یک مربی مهدکودک، حرفه ای بودن مهم است، به این دلیل که الگوی خوبی برای دانش آموزان خود باشید.
مشارکت والدین
مشارکت دادن والدین برای یک مربی مهدکودک مهم است، زیرا به ایجاد مشارکت بین مدرسه و خانه کمک می کند که در نهایت می تواند منجر به نتایج تحصیلی و اجتماعی بهتر برای دانش آموزان شود. علاوه بر این مشارکت والدین می تواند به ایجاد اعتماد بین معلم و والدین کمک کند، و همچنین بینش های ارزشمندی را در مورد آنچه در خانه اتفاق می افتد ارائه می دهد که ممکن است بر عملکرد کودک در مدرسه تأثیر بگذارد.
درک رشد دانش آموزان
توانایی درک و حمایت از رشد دانش آموزان مهم است، زیرابا درک چگونگی رشد و تکامل دانش آموزان، معلمان می توانند نیازهای هر یک از کودکان را در کلاس خود بهتر برآورده کنند. این مهارت به معلمان کمک می کند تا محیطی مساعد برای یادگیری ایجاد کنند و به آنها اجازه می دهد تا به طور موثر از نیازهای منحصر به فرد هر دانش آموز حمایت کنند.
راه های تقویت مهارت های لازم برای مربیگری مهد کودک
تخمین زده می شود که تنها حدود یک درصد از جمعیت توانایی طبیعی آموزش در مهدکودک را دارند. نود و نه درصد دیگر ما باید یاد بگیریم که چگونه معلم مهد کودک بشویم. راههای زیادی برای بهبود مهارتها به عنوان مربی مهدکودک وجود دارد. در ادامه لیستی از پیشنهادات برای بهبود مهارتهای خود به عنوان مربی مهدکودک آمده است:
- در کلاس آموزش دوران کودکی شرکت کنید.
- کتاب هایی در مورد آموزش در مهدکودک بخوانید.
- مربیان مجرب مهدکودک را در عمل، مشاهده کنید.
- از والدین، معلمان دیگر و مدیران درباره عملکرد خود به عنوان مربی مهدکودک بازخورد دریافت کنید.
- از فناوری در کلاس درس خود برای تعامل و ایجاد انگیزه در دانش آموزان خود استفاده کنید.
- یک محیط کلاسی مثبت ایجاد کنید که دانش آموزان در آن احساس امنیت و احترام کنند.
- برنامه های درسی جذاب و مناسب برای رشد کودکان برنامه ریزی کنید.
- با دانش آموزان و با خودتان صبور باشید.
منابع: resumecat.com و esparklearning.com
من 5 ساله که مربی مهد هستم و همیشه این موضوع که علمم به روز باشه برای ارتباط با بچها خیلی مهم بوده چون هرسال درمقایسه با سال قبل بچه ها باهوشتر هستند ایا درمرکز شما مشاوری برای ارتقا سطح ما مربیها وجود داره اگربله چطورمیشه ازشون وقت گرفت؟