علائم مادر سمی و نحوه برخورد با وی
مادر سمی مادری است که بطور مداوم رفتارهای آزاردهنده عاطفی نسبت به فرزند خود و دیگران دارد. چنین مادری اغلب باعث میشود کودک احساس بی ارزشی، گناه، ناتوانی و طردشدگی کند. برای شناسایی یک مادر سمی، جستجوی الگوهای رفتاری ناسالم و تأثیر آنها بر احساسات و رفاه شما، میتواند مفید باشد.
علائم یک مادر سمی چیست؟
مادران سمی می توانند تأثیر قابل توجهی بر زندگی و رفاه فرزندان خود داشته باشند. از این رو، تشخیص علائم یک مادر سمی برای رسیدگی به اوضاع، بسیار مهم است. در اینجا برخی از علائم رایج یک مادر سمی وجود دارد:
دستکاری عاطفی
ایجاد احساس گناه، شرم، مسئولیت در مورد احساسات یا مشکلات خود مادر، در کودک. استفاده از عشق به عنوان سلاح، تهدید به کناره گیری از محبت یا عشق در صورتی که کودک خواسته های مادر را رعایت نکند، انتقاد کردن، که باعث می شود کودک به برداشت ها و خاطرات خود شک کند.
آزار جسمی، کلامی یا روانی
نادیده گرفتن مرز های بین خود و فرزندشان، تجاوز فیزیکی یا کلامی به کودک، استفاده از کلمات برای تحقیر و انتقاد کودک، استفاده از کنترل یا قدرت بیش از حد بر زندگی کودک، مانند کنترل تصمیمات او یا منزوی کردن آنها از دوستان و خانواده.
غفلت و بی توجهی
ناتوانی در تامین نیازهای اولیه فیزیکی و عاطفی، مانند غذا، پوشاک، سرپناه یا آسایش، عدم توجه به احساسات یا نیازهای کودک، عدم تعیین مرزها و انتظارات مناسب.
غبطه و حسادت
احساس حسادت نسبت به دستاوردها، روابط یا توجه کودک، رقابت با کودک، تلاش برای تضعیف موفقیت های آنها یا ربودن کانون توجه آنها، حسادت به جوانی، زیبایی یا سرزندگی کودک.
نوسانات خلقی غیر قابل پیش بینی
تغییر خلق و خوی مکرر و بدون هشدار، باعث می شود کودک احساس کند روی پوسته تخم مرغ راه می رود. بی ثبات بودن از نظر عاطفی، مانند گریه کردن در یک دقیقه و شلاق زدن در دقیقه دیگر، ایجاد احساس مسئولیت در کودک، در قبال وضعیت عاطفی مادر.
نحوه برخورد با مادر سمی
اگر به اندازه ای بدشانس هستید که یک مادر سمی دارید، در اینجا چند نکته وجود دارد که چگونه می توانید با او کنار بیایید:
1. از خود مراقبت کنید
خودتان را در اولویت قرار دهید. مراقبت از خود بسیار مهم است زیرا شما اول از هر چیزی باید مراقب سلامت روان خود باشید. برخورد با چنین شخصی، به خصوص مادرتان که قرار بوده است در کنار شما باشد و بی قید و شرط شما را دوست داشته باشد، می تواند تأثیر شدیدی بر سلامت روان شما داشته باشد. هیچ چیز بدتر از این نیست که انگار دائماً روی پوست تختم مرغ هستید، زیرا منتظر انفجار بعدی هستید.
2. مهارت های مقابله ای عملی را توسعه دهید
وقتی مادری سمی دارید، توسعه مهارت های مقابله ای عملی سالم ضروری است.ما از طریق مادرانمان وارد این دنیا می شویم، اما این بدان معنا نیست که باید مسمومیت توسط آنها را تحمل کنیم. راهبردهای مقابله ای، اهمیت خودمراقبتی و جداسازی از والدین را تقویت می کند.
3. مرزهایی را تعیین کنید
مرزها راهنمایی می کنند که چگونه می خواهیم زندگی کنیم و چگونه تصمیم می گیریم وقت و انرژی خود را سرمایه گذاری کنیم. بدون وجود مرزها، به راحتی می توان از ما سوء استفاده کرد که منجر به الگوهای سوء استفاده سمی، از جمله آزار عاطفی و فیزیکی می شود که این ممکن است منجر به عزت نفس پایین و افزایش هوشیاری بیش از حد شود و ممکن است روابط بین فردی را تحت تاثیر قرار دهد.
برخی از راه های تعیین مرزها عبارتند از:
به وضوح گفتن بله یا نه، بیان نظرات متفاوت، یک قدم به عقب رفتن از تماس زیاد، اگر او چندین بار در روز تماس میگیرد به تلفن پاسخ ندهید و در عوض اگر انرژی و تمایل دارید، زمان مشخصی را برای ارتباط با او تعیین کنید. یک راه عالی برای ابتکار عمل این است که بسته به رابطه خود، یک تماس هفتگی یا ماهانه ثابت را از قبل برنامه ریزی کنید. ایجاد فضای فیزیکی منجر به ایجاد مرزهای عاطفی در خود میشود. اگر مادر سمی شما اظهارنظرهای نامناسبی نسبت به شما میکند، کنار بروید. این درست است که شما توانایی کنترل آنچه او میگوید را ندارید اما با این حال میتوانید انتخاب کنید که متفاوت از گذشته پاسخ دهید. این;hv الگوهای جدید را تقویت میکند و به ما کمک میکند تا رفتارهای منفی خود را در پاسخ به رفتارهای سمی دیگران تغییر دهیم.
پیشنهاد میکنم انجام دهید: تست آنلاین میزان اعتماد به نفس
4. در نظر گرفتن تأثیر بر سلامت شما
تأثیری را که این رابطه بر سلامت شما در تمام جنبه ها می گذارد (سلامت روانی، جسمی، اجتماعی، معنوی و مالی) در نظر بگیرید. اگر مادر شما باعث اختلال در عملکرد یا ایجاد الگوهای منفی سلامتی شما می شود، پس باید بر اساس سلامتی خود تصمیم گیری کنید. شما مسئول سلامتی خود هستید، پس باید با هر تصمیمی آن را در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که روابط خانوادگی معمولاً یک عامل محافظتی برای اختلالات سلامت روان است. اما وقتی این روابط خانوادگی بیش از هر چیز دیگری به شما آسیب می زند، باید همه راه هایی را که می توانید برای افزایش سلامت خود استفاده کنید، در نظر بگیرید.
5. با در نظر داشتن شرایط خود با او ارتباط برقرار کنید
بطور کلی شما نباید به طور روزانه با مادر سمی خود ارتباط برقرار کنید. صحبت کردن با یک مادر سمی به سطح انرژی و آمادگی متفاوتی نسبت به صحبت با یک مادر عادی نیاز دارد. ممکن است او دائما این حس را در شما به وجود آورد که هر کاری را که انجام دهید در نظر او درست نیست. صحبت کردن با فردی که به طور مرتب منفی است می تواند منجر به کاهش عزت نفس شود و بر جنبه های دیگر زندگی شما تأثیر بگذارد. مهم است که مکالمات خود را با او محدود کنید تا تأثیر او بر زندگی شما محدود شود.
6. در صورت امکان زندگی دور از او را در نظر بگیرید
گاهی اوقات بهترین حد فاصله، قرار دادن یک مرز فیزیکی است. اگر مادرتان دائماً در خانه شما ظاهر می شود، یا به دلیل نزدیکی محض به شما باعث ایجاد مشکلات دیگری می شود، ممکن است زمان آن رسیده باشد که خانه خود را تغییر دهید. اگرچه این یک راه حل عملی نیست، اما اگر تنها راهی است که می توانید واقعاً یک بزرگسال مستقل شوید، ممکن است به آن فکر کنید.
7. انتظارات خود را مدیریت کنید
مادرت سمی است و تو این را می دانی. او کسی است که چیزهای مثبت زندگی تان را خراب می کند و باعث می شود احساس وحشتناکی نسبت به خودتان داشته باشید. وقتی به دیدن او می روید، انتظار برخورد مناسبی از طرف او نداشته باشید، بلکه خود را برای شوک شدن و ناامیدی آماده کنید. وقتی یک مادر سمی دارید، باید با خود صادق باشید که با چه کسی سر و کار دارید.
8. از مادرتان بخواهید که در درمان شرکت کنید
درمان برای شما به عنوان یک فرد یا به عنوان یک خانواده می تواند بسیار مفید باشد. درمانگران می توانند به شکستن الگوهای نادرست ارتباطی که توسط هر یک از شما ایجاد شده است کمک کنند. آنها همچنین می توانند به شما کمک کنند تا یکدیگر را به عنوان موجوداتی احساسی درک کنید که نیازهایی دارند که هر یک از شما می توانید برای شخص دیگر برآورده کنید. در نهایت، درمان می تواند فضای امنی را برای به اشتراک گذاشتن چیزهایی که ریشه رنجش یا نارضایتی در رابطه شما بوده است به شما بدهد.
منیع: upjourney.com