تمایل جوانان به زندگی جدا از خانواده و چالش های آن

تمایل جوانان به زندگی جدا از خانواده و چالش های آن

نوجوانان و جوانان معمولا برای تبدیل شدن به بزرگسالانی مسئولیت پذیر، نیاز به نظارت مراقبین خود دارند. تحقیقات نشان میدهند که مغز انسان تا حدود ۲۵ سالگی هنوز در حال رشد است. بویژه بخشی از آن که به خودکنترلی و تصمیم گیری مربوط میشود. بنابراین حتی بی مسئولیت پذیر ترین بچه ها نیز به حمایت کسی نیاز دارند که به هوشیار بودن آنها کمک کند و پشتیبان آنها باشد. استقلال بیش از حد و زودهنگام، میتواند مانع این روند مهم توسعه و رشد شود. اما با این حال، از طرفی هم بچه ها باید استقلال را تمرین کنند و برای زندگی به دور از خانواده آماده شوند تا در هر شرایطی اعم از ترک خانه و زندگی مستقلانه، ازدواج، مهاجرت و غیره به مشکل برنخورند. یکی از راه های تضمین این موفقیت و رشد سالم، متعادل کردن استقلال فرزندان با تعاملات منظم خانوادگی است.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان اعتماد به نفس

البته روند مستقل شدن فرزندان به هر خانواده با فرهنگ خاص آنها بستگی دارد، در برخی فرهنگها، مراقبین از سنین کودکی مستقل شدن را به فرزندان خود آموزش میدهند. همچنین باید به این موضوع توجه داشت که استقلال بیش از حد برای برخی از افراد میتواند با آسیب همراه باشد. مثلا مستقل شدن زودهنگام در نوجوانانی که دارای اضطراب یا شرایط خاص سلامت روان هستند، یا رفتارهای مخاطره آمیز و سرکشی دارندT ایده خوبی نیست. ممکن است نیاز به نظارت مستقیم والدین داشته باشند. این موضوع نشان دهنده اهمیت بلوغ نیز میباشد.

در واقع، در حالی که بسیاری از فرهنگها در سراسر جهان فکر میکنند که زندگی با والدین خود حتی تا سنین بالا کاملا طبیعی است، در برخی فرهنگها نوجوانان و جوانان تصمیم میگیرند در سنی که فکر میکنند توانایی آنرا دارند، از خانواده خود جدا شده و زندگی مستقلانه را آغاز کنند. این تصمیم بسیار مهم و حتی میتوان گفت بسیار سخت است. چرا که جدا شدن از خانواده و تشکیل زندگی مستقل، چالشها و سختیهای خاص خود را دارد که ما در ادامه به چند مورد از آنها می پردازیم.

زندگی جدا از خانواده

1. مشکلات مالی

یکی از بزرگترین مزایای زندگی با والدینتان این است که حامی مالی دارید و میتوانید پول بیشتری پس انداز کنید. شما در اجاره خانه، قبوض آب و برق، بازسازی، صورتحساب های خواربار فروشی با اعضای خانواده مشترک هستید و در خرج کردن پول، صرفه جویی خواهید کرد. البته که شما باید در مخارج خانه سهیم باشید اما اگر تنها باشید، مجبور خواهید بود بیشتر هزینه کنید. اگر در شغلتان مشکلی برایتان بوجود آمده باشد یا برای پرداخت بدهی خود با مشکلات مالی مواجه شوید، حل کردن این مسائل به تنهایی برایتان سخت خواهد بود.

2. وظایف و کارهای خانه

زندگی در یک محیط چند نسلی به این معنی است که دستان بسیار بیشتری برای همکاری وجود دارد. شما نیازی به انجام کارهای خانه به تنهایی نخواهید داشت؛ زیرا افراد بیشتری برای انجام همه آن کارهای روزانه وجود خواهند داشت. اما اگر جدا از والدین خود زندگی میکنید، دیگر امکان معاف شدن از انجام کاری برایتان وجود نخواهد داشت. حتی آنقدر خوش شانس نخواهید بود که مادرتان لباسهای شما را بشوید!

3. کمبود احساس آرامش و امنیت

در زندگی به همراه والدین، احساس تداوم و آشنایی بیشتری وجود دارد. خانه احتمالا همان خانه ای است که در آن بزرگ شده اید، در محله ای زندگی می کنید که با آن آشنا هستید و احتمالاً همسایه ها را می شناسید. از طرفی، شروع زندگی مستقلانه نیاز به تلاش زیاد در رابطه با یادگیری و سازگاری و تنظیمات کاملاً جدید در محیط زندگی جدیدتان خواهد داشت. که طبیعتا این کارها بسیار وقت گیر خواهد بود و شما را از انجام کارهای معمول زندگی باز خواهد داشت.

4. عذاب وجدان دوری از خانواده و کمک نکردن به آنها

هرچه به والدین خود نزدیک تر باشید، شانس بیشتری برای کمک به آنها خواهید داشت. از بردن مادرتان نزد پزشکان گرفته تا کمک به پدرتان در کارهایش، گذراندن وقت با والدینتان در حالی که سن آنها در حال بالا رفتن، ممکن است یک موقعیت برد-برد برای همه افراد خانواده باشد. دور شدن از والدینتان میتواند فرصت ها را برای ساختن خاطرات جدید از شما بگیرد.

5. تنها بودن در موقیعت های دشوار زندگی

رایج ترین چالش زندگی جدا از خانواده، احساس تنهایی است. در حالی که افراد گاهی دوست دارند به تنهایی زندگی کنند اما تنها بودن برای مدت طولانی یا همیشه کار آسانی نیست. گاهی شرایطی پیش می آید مثل اینکه بیمار شوید و یا مسئله مهمی برایتان پیش بیاید، ممکن است که در این مواقع به حضور گرم اعضای خانواده خود نیاز داشته باشید زیرا هیچ کس مانند والدین از شما مراقبت نخواهد کرد. و این موضوع در صورتی که فاصله زیادی از خانه و خانواده خود داشته باشید احتمالا غیر ممکن خواهد بود.

زندگی مستقل برای جوانان

6. غذا درست کردن

به عنوان یک فرد شاغل پرمشغله که به تنهایی زندگی می کند، ممکن است همیشه وقت نداشته باشید که یک غذای خانگی درست کنید. و احتمالاً غذای آماده سفارش داده و سریع مقداری از آن می خورید، حتی اگر این کار نسبت به غذا خوردن در خانه سالم تر و گران تر باشد. چرا که فرصت وقت گذاشتن برای این کار را ندارید. زندگی با والدینتان معمولاً با مزیت اضافه، لذت بردن از غذاهای گرم و خانگی همراه است، حتی اگر شما زمانی برای آشپزی نداشته باشید. ممکن است حتی وقتی از سر کار به خانه می آیید، مادرتان همه چیز را روی میز آماده کرده باشد!

7. نداشتن فرصت برای فعالیت های آزاد و ریسک کردن

از آنجایی که وقتی زندگی مستقلانه خود را شروع می کنید، از نظر اوضاع مالی محدودیت دارید، زندگی به تنهایی به شما فرصت کمی برای ریسک کردن می دهد.اگر تنها هستید، فشار برای پرداخت صورت حساب ها ممکن است شما را مجبور کند اولین پیشنهاد کاری را که دریافت می کنید بپذیرید و به فکر ریسک کردن نباشید. حتی ممکن است به دلیل مشغله فکری زیاد در رابطه با مسائل مالی، نتوانید برای یادگیری حرفه های جدید وقت بگذارید.

وقتی فردی تصمیم می گیرد تنها زندگی کند، معمولا ارتباط خود را با خانواده و دوستان خود حفظ میکند. اما برخی از آنها ممکن است تمام ارتباطات خود را با خانواده خود از دست بدهند. بهتر است همیشه با خانواده و دوستان خود در تماس باشید تا حتی پس از دوری از عزیزان خود احساس امنیت و آرامش داشته باشید. اطلاعاتی که در مورد زندگی مستقلانه به آنها پرداخته شد، میتواند بیشتر سردرگمی ها در مورد مزایا و معایب زندگی به تنهایی را برطرف کند. امیدواریم توانسته باشیم کسانی را که علاقمند به درک بیشتر در مورد چالشهای زندگی تنها هستند کمک کرده باشیم.

منابع: businessinsider.com و wehavekids.com

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(2 رای)
افزودن نظر:
captcha
آدرس
واتس اپ